Az AMI bemutatása

A Tallinnka Gyermek Néptáncegyüttes napjainkban a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola gondozásában működik. Az idén 40 éves együttes nagy múltra tekint vissza. Az évek során több ezer gyermek ismerkedhetett meg itt a magyar néptánccal, népzenével, hagyományinkkal. Ebben a tanévben közel 200 gyermek tagja a művészeti iskolának. Az együttes vezetője Jaczkó Xénia és Cseh Bence, szakmai munkatárs Gellén Péter.
Tanórai kereteken belül folyik a néptánc oktatása 12 évfolyamon, melyet kiegészítünk tanórán kívüli tevékenységekkel. Idén megalapítottuk a Tallinnka Néptánc Egyesületet, mely lehetővé teszi a többlettevékenységek gördülékenyebb megvalósítását. Minden nyáron napközis és „bentalvós” táborokat szervezünk, tanulmányi kirándulásra visszük a gyermekeket és a szülőket a Kárpát medence egész területén. Nagy hangsúlyt fektetünk a közösségépítésre is, illetve az együttesi összetartozás kifejezésére.
Természetesen rendszeresen részt veszünk területi és országos versenyeken, ahol egyre jobb eredmények születnek. A tehetséggondozás keretein belül külön versenyfelkészítéseket tartunk. Nagy büszkeség számunkra, hogy az elmúlt évek során több tanítványunk is hivatásának választotta a magyar néptáncot.
Minden táncolni vágyó gyermeket szeretettel várunk őszinte és vidám közösségünkbe!

Szolnok, 2020.12.22.
Jaczkó Xénia
Néptánc Pedagógiai Munkaközösség vezetője Tallinnka Néptánc Egyesület elnöke