Elérkezett a 4-7. évfolyamon a közlekedési alapvizsga letételének ideje

Tisztelt Szülők!
Kedves Gyerekek!


Korábban az érintett évfolyamok tanulóit az osztályfőnökök tájékoztatták, hogy a KRÉTA felületén egy új modul vált elérhetővé a gyerekek számára.
Közlekedő Kisokos e-Learning kurzus célja, hogy olyan tudást adjon a tanulóinknak a kerékpáros közlekedésre, de általánosságban is a közlekedés biztonságosabbá tételére, amely a mindennapjainkban használható.
Ezért a Klebelsberg Központ célul tűzte ki, hogy minden 4-7. osztályos általános iskolai tanuló közlekedési alapvizsgát tegyen idén tavasszal. Ezek az évfolyamok már korábban megkapták a Közlekedő kisokos munkafüzetet, amire a kérdések alapulnak. A vizsga az eKréta felületén már elérhető 2021. március 1-12. között, amire szintén ezen a felületen elérhető kérdéssorral lehet felkészülni. Minden gyerek számára véletlenszerűen fog kérdéseket generálni a rendszer és a sikeres teljesítőknek egy online tanúsítvány lesz a jutalma.
Bár a vizsgán a 4-7. osztályos tanulók vehetnek részt, a gyakorló kérdéssort azonban bárki letöltheti az ekreta.hu weboldalról. A honlapon egy 44 oldalas pdf is letölthető, amely 171 tesztkérdést tartalmaz az azokra adandó helyes válasszal illetve válaszokkal.
A 4-5. évfolyamon elvárt a közlekedési alapvizsga letétele, míg a 6-7. évfolyamon ajánlott. A cél az, hogy a gyermekek nagyobb tudatossággal, a biztonságot szem előtt tartva közlekedjenek.
A közlekedési tudáspróbát 2021. március 1-12. között hetente egyszer tehetik le a diákok. Azok a tanulók, akik legalább 80 százalékos eredményt érnek el, névre szóló tanúsítványt kapnak. Azok, akiknek nem sikerül ezen időtartam során sikerrel vizsgázniuk, május 10-28. között próbálkozhatnak újra.

További részletek az alábbi linken:
Közlekedő kisokos

Munkafüzet – http://www.kti.hu/wp-content/uploads/2018/10/K%C3%B6zleked%C5%91-kisokos-munkaf%C3%BCzet.pdf

Közlekedő Kisokos e-Learning kurzus Kívánunk jó felkészülést és sikeres vizsgát.